شهرداری و شورای اسلامی شهر کلاته رودبار

تاریخچه

کلاته یا کلاته رودبار یکی از شهرهای استان سمنان در بخش مرکزی شهرستان دامغان است. جمعیت این شهر بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵، برابر با ۲٬۸۲۶ نفر بوده که این رقم در سال ۱۳۹۵ خورشیدی به ۴٬۶۱۱ نفر افزایش یافته‌است.و امروز این شهر جمعیتی بالغ بر 6,900 نفردارد. کلاته رودبار، سه شنبه ۱۴ تیر ماه ۱۳۹۰ با تبدیل شدن از روستا به شهر، به‌عنوان یکی از ۱۸ نقطه شهری استان سمنان شناخته شد

شهر کلاته رودبار در شمال غربی شهر دامغان که از شهرهای کهن و معروف ایران به نام صددروازه ایران قدیم می‌باشد واقع گردیده‌است. طبیعی است که این منطقه با توجه به موقعیت جغرافیایی از شرایط آب و هوایی مناسب تر از دامغان برخوردار می‌باشد و با عنایت به پیشینه تاریخی آن از آثار و بناهای تاریخی ارزنده بی نصیب نمانده‌است.

مکان اصلی آن کهنه کلاته بوده با توجه به مهاجرین بیرونی که بیشتر از استان مازندران بوده در مکان فعلی به عنوان کلاته رودبار شکل گرفته‌است؛ که امروزه بزرگترین شهر دامغان می باشد

مردم شهر کلاته رودبار از قومیت طبری (مازندرانی) هستند و به زبان طبری سخن می‌گویند و مذهب آنان شیعه اثنی عشری است. فرهنگ و رسوم مردم این شهر شباهت فراوان با آداب مردم همسایه شمالی آن (شهرهای استان مازندران) دارد به همین دلیل دارای مراسم از قبیل عزاداری، عروسی، جشن‌های محلی مشابه با مردم مازندران می‌باشند.

ویژگی های طبیعی ، اقلیمی ، نقاط ارزشمند طبیعی شهر کلاته رودبار

کلاته رودبار در بین ارتفاعات کوه اسکند در شمال غربی ، کوه سنگ وریز در شرق ، کوه گرم کش در غرب و انبان کوه در جنوب فرار دارد.

قسمت های شمالی حوزه نفوذ شهر کلاته رودبار در محدوده کوهستانی البرز واقع شده است و جنوب حوزه به ناحیه کویری محدود می شود.

الف –  ویژگی های اقلیمی

به طور کلی آب و هوای این محدوده به دلیل کوهستانی بودن ، دارای خصوصیات کوهستانی می باشد . بخش اعظم بارندگی در فصل زمستان و پائیز مشاهده می شود و برعکس تابستان فصل خشک می باشد.

جهت بررسی ویژگی های اقلیمی محدوده از داده های اقلیمی ، ایستگاه کلیماتولوژی دامغان استفاده شده است .این ایستگاه در ارتفاع 1170 متری از سطح دریاهای آزاد قرار دارد.